Osnovan Klaster zdravstvenog turizma Zagreba

Uz značajnu podršku Ministarstva zdravstva, Ministarstva turizma, Poglavarstva Grada Zagreba te Turističke zajednice Grada, ovaj tjedan osnovan je Klaster zdravstvenog turizma Zagreba. Na čelo Klastera jednoglasno je izabran dr.sc. Miljenko Bura, dugogodisnji promotor i zagovaratelj razvoja zdravstvenog turizma iz tvrke Medicinska mreža d.o.o., turističke agencije specijalizirane za zdravstveni turizam.

Grad Zagreb postaje turistički brend, no uz veliki broj visokokvalitetnih javnih i privatnih zdravstvenih ustanova te pokrivenost svim vrstama hotelskih kapaciteta, potrebno uložiti maksimalne napore kako bi Zagreb na karti istaknuli kao grad medicine i zdravstvenog turizma.

Zdravstveni turizam ima potencijal da postane i dodatni generator dinamiziranja ukupnog turizma u Zagrebu. Da bi se to ostvarilo nužno je bilo, da ovaj oblik iziđe iz okvira individualnih inicijativa u jednu zajedničku – osnivanje Udruge Klaster zdravstvenog turizma Zagreba.

Dio je to Akcijskog plana zdravstvenog turizma koji zajednički implementiraju Ministarstvo turizma, Ministarstvo zdravstva, turističke zajednice ali i najširi dionici ukupnih gospodarskih aktivnosti u zdravstvenom turizmu.

Ciljevi Klastera zdravstvenog turizma Zagreba su promicanje sinergijskog razvoja i unapređenje pružanja usluga u zdravstvenom turizmu ali i jačanje pozicija članova Udruge na međunarodnom tržištu usluga zdravstvenog turizma. Od iznimne je važnosti suradnja sa svim granama koje upotpunjuju ponudu zdravstvenog turizma, od zdravstvenih ustanova do najrazličitijih turističkih sadržaja te hotelskih i ugostiteljskih kapaciteta.

Potrebno je zajednički stvarati preduvjete koji ce biti temelj cjelogodišnjeg turizma s naglaskom na korištenju svih resursa kojima Grad Zagreb kao rastuća turistička destinacija raspolaže.

“Multiplicirajući efekti na različite gospodarske grane koji se ostvaruju kroz usluge zdravstvenog turizma mogu biti jedan od glavnih pokretača ukupnog gospodarskog razvoja Zagreba i Hrvatske. Većina usluga zdravstvenog turizma ima visoku dodanu vrijednost te zajedničkim djelovanjem sektora zdravstva i turizma stvaramo klimu koja omogućuje novo zapošljavanje visokoobrazovanog medicinskog i turističkog kadra, otvaranje novih radnih mjesta te naposljetku sprječavanje iseljavanja zbog produženja turističke sezone na cijelu godinu”, rekao je dr. sc Miljenko Bura, predsjednik Udruge.

Za potpredsjednicu Klastera izabrana je ravnateljica Specijalne bolnice za ortopediju i kirurgiju Arithera, gospođa Arijana Hegediš Došen. Na osnivačkoj skupštini Klasteru je pristupilo 27 članova, mahom najistaknutijih zagrebačkih poliklinika, kao i turističkih subjekata koji podržavaju i zagovaraju razvoj Grada Zagreba kao destinacije zdravstvenog turizma.

  • Pregleda: 1599

Lokacije članova

Naši partneri

  • Health-Card
  • Medicinska Grupa d.o.o.
  • Štitnjača.hr
  • AHTIF2018
  • Croatia Full Of Life